Hovězí se zeleninou a jablky
Jednoduché, zdravé a navíc i chutné. Co víc si přát?
Ingredience:
600 g hovězího masa na plátky (nepravá svíčková), 1 cibule, 1 červená paprika, 4 rajčata, 4 jablka, sůl, pepř, olej, vývar.
Postup:
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Plátky na rozpáleném oleji osmahneme, aby mělo kůrčičku. Přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme nakrájenou papriku a nakrájená rajčata. Komu vadí slupky z rajčat, může je před nakrájením hodit na chvíli do vařící vody a oloupat. Přikryjeme pokličkou a za občasného obracení masa a podlévání vývarem dusíme. K téměř měkkému masu přidáme oloupaná a na kolečka nakrájená jablka. Dusíme, až je maso měkké, ale jablka si musí zachovat tvar. Podáváme s rýží.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.82
Hodnoceno: 26539 krát