Recepty z hovězího masa
Autor receptu: ČSCHMS
Zálesácký guláš
Vařil-li pravý zálesák guláš, přidal všechno co měl v množství přiměřeném. Muselo toho být hodně, muselo to být vydatné a muselo to chutnat. Základem vždy bylo maso a fazole. Maso se ulovilo, fazole vezla nákladní mula. Uvařme si guláš zámožnějšího zálesáka, který měl nákladních mul několik a vše potřebné vláčel nedozírnou prérií s sebou. A žádné otálení, nebo se na nás vrhnou hladoví kojoti.
Autor receptu: ČSCHMS
Uzený jazyk s křenovou omáčkou
Sice to už měla kráva v tlamě, ale nevařené, neuzené a bez křenové omáčky. My to budeme vkládat do úst s knedlíkem.
Autor receptu: ČSCHMS
Sladkokyselé grilované roštěnky
Grilování je doménou mužů. Dělají to s láskou. Ti mladší okukují na plážích, jak se „roštěnky grilují“ aby je mohli sbalit, ti odrostlejší se postaví k rozpálenému grilu. I to má cosi do sebe a mnohá „roštěnka“ se chytí.
Autor receptu: ČSCHMS
Sekaná s olivami a moravským uzeným
Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně? Proč ne. Vzájemně se to krásně a chutně doplňuje. Vyzkoušejte!
Autor receptu: ČSCHMS
Medvědí tlapa
Medvědi jsou chráněným druhem a toto je kuchařka o hovězím. Podtrženo, sečteno – medvědí dáváme do uvozovek a použijeme vysoký roštěnec.
Autor receptu: ČSCHMS
Hovězí ořech s párky a slaninou
Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek masa, s konzistencí kašovitou, nechte na pultě prodávajícího. I když párek bude schován v mase, konečný efekt je na kvalitě párků závislý. Přece nepokazíme kus kvalitního masa sójou a drůbežím separátem. Doporučujeme párky pikantnější.
Autor receptu: ČSCHMS
Albánský kebab na roštu
Albánie, ač stejně jako naše země, byla součástí neporazitelné socialistické soustavy svobodných a suverénních států v područí velkého východního bratra, byla a stále ještě je pro mnohé z nás zemí nepoznanou. Určitě je to škoda. Začněme ji poznávat od našeho stolu.
Autor receptu: ČSCHMS
Bobotie
Jak se stravují v jižní Africe? Než tam pojedete, zkuste zda-li vám tam bude chutnat. Věříme, že ano.
Autor receptu: ČSCHMS
Bratislavský tokáň
Tokáň známe především z maďarské kuchyně. Naši východní kdysi spoluobčané mají svá specifika, takže tento tokáň je specificky bratislavský. Ostatně, mají k Maďarsku velmi blízko a dobré jídlo nezná hranic.
Autor receptu: ČSCHMS
Hovězí kostičky se špenátem
Asi každý, kdo si protrpěl zdravé školní stravování, si vypěstoval averzi vůči špenátu. Doba je jiná, příprava špenátu je jiná, jiný je i výsledný efekt. Hovězí se špenátem může chutnat i těm, kteří se ještě dnes osypou při vzpomínce na dozorujícího pedagoga, který nestrpěl ani zbyteček špenátu na talíři.
Autor receptu: ČSCHMS
Hovězí se zeleninou a jablky
Jednoduché, zdravé a navíc i chutné. Co víc si přát?
Autor receptu: ČSCHMS
Steakový závitek s Hermelínem
Hermelín – Král sýrů, svíčková – Královna masa. Spojme královský pár v požehnaný a nerozlučný svazek. Královská krmě je na světě.
Autor receptu: Pavla Šrejberová
Mleté hovězí v bramboráku
Tento recept by vám neměl zabrat příliš mnoho času. Doba přípravy by měla být maximálně 60 minut, což je už samo o sobě lákavé pro ty, kteří nemají čas a nebo neradi tráví v kuchyni volný čas.
Autor receptu: ČSCHMS
Hovězí ragú s paprikou a houbami
Nejlepší doba na přípravu je období, když rostou. Konzervované houby splní svůj účel, ale, co si budeme povídat, není to ono.