Hovězí ragú s paprikou a houbami
Nejlepší doba na přípravu je období, když rostou. Konzervované houby splní svůj účel, ale, co si budeme povídat, není to ono.
Ingredience:
600 g hovězího z roštěnce, 80 g slaniny, 4 cibule, 1 mrkev, 1 menší petržel, ¼ celeru, 300 g čerstvých hub (35 g sušených musíme napřed namočit), 4 rajčata, 100 g žampiónů (čerstvých nebo z konzervy), 1 lžíce rajského protlaku, 250 ml červeného vína, stejné množství hovězího vývaru (masox), 2 červené papriky, 2 zelené papriky, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř.
Postup:
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu. Přidáme maso nakrájené na větší kostky, drobně nakrájenou zeleninu a houby. Vše smažíme asi 10 min. Rajčata nakrájíme a přidáme k masu. Dále přidáme protlak a ochutíme solí a pepřem. Dusíme dalších 10 min. Zalijeme vínem a vývarem. Přidáme na nudličky nakrájené papriky a žampióny a dusíme, až je maso měkké. Vmícháme smetanu, dochutíme a podáváme s rýží či knedlíkem.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.85
Hodnoceno: 25941 krát