Bobotie
Jak se stravují v jižní Africe? Než tam pojedete, zkuste zda-li vám tam bude chutnat. Věříme, že ano.
Ingredience:
0,5 kg mletého hovězího masa, 2 cibule, 1 jablko, 2 vejce, 1 lžíce chutney z mangivy, případně hořké pomerančové marmelády, 2 stroužky česneku, 1 lžíce plátků z mandlí, 1 lžíce rozinek, 20 g másla, ¼ hrnku strouhanky, ¼ hrnku mléka, 2 lžičky kari, 4 bobkové listy, pepř, sůl.
Postup:
Jablko oloupeme a nakrájíme. Stejně tak cibuli. Oboje osmažíme na rozehřátém másle až cibule změkne. Přidáme kari a za chvilku odstavíme. Mleté maso smícháme s jedním vejcem, strouhankou, chutney, mandlemi, rozinkami, česnekem utřeným se solí, ochutíme pepřem a kari. Důkladně promíchanou směs vložíme do zapékací mísy, navrch položíme bobkové listy a v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny. Zbylé vejce rozšleháme v mléce a vmícháme do masové směsi. Pečeme další půlhodinu. Bobotie musí mít křupavou kůrčičku. S čím podávat? Každopádně s úsměvem. Jinak popusťte uzdu fantazii. Knedlík – ani bramborový – nedoporučujeme.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.85
Hodnoceno: 25543 krát