Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker
Fotky:



Bobotie

Jak se stravují v jižní Africe? Než tam pojedete, zkuste zda-li vám tam bude chutnat. Věříme, že ano.
Ingredience:
0,5 kg mletého hovězího masa, 2 cibule, 1 jablko, 2 vejce, 1 lžíce chutney z mangivy, případně hořké pomerančové marmelády, 2 stroužky česneku, 1 lžíce plátků z mandlí, 1 lžíce rozinek, 20 g másla, ¼ hrnku strouhanky, ¼ hrnku mléka, 2 lžičky kari, 4 bobkové listy, pepř, sůl.
Postup:
Jablko oloupeme a nakrájíme. Stejně tak cibuli. Oboje osmažíme na rozehřátém másle až cibule změkne. Přidáme kari a za chvilku odstavíme. Mleté maso smícháme s jedním vejcem, strouhankou, chutney, mandlemi, rozinkami, česnekem utřeným se solí, ochutíme pepřem a kari. Důkladně promíchanou směs vložíme do zapékací mísy, navrch položíme bobkové listy a v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny. Zbylé vejce rozšleháme v mléce a vmícháme do masové směsi. Pečeme další půlhodinu. Bobotie musí mít křupavou kůrčičku. S čím podávat? Každopádně s úsměvem. Jinak popusťte uzdu fantazii. Knedlík – ani bramborový – nedoporučujeme.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.85 Hodnoceno: 25543 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz