Hovězí plátky na zázvoru
Ingredience:
4 plátky masa na dušení, 40g sádla, 1 cibule, sůl, půl lžičky mletého zázvoru, vývar z masa nebo masoxu, 1 lžíce polohrubé mouky, česnek.
Postup:
Plátky naklepeme a na okrajích nařízneme. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky, osmahneme, osolíme a okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme. Měkké maso ze šťávy vyjmeme, vydusíme ji, zasypeme moukou, osmahneme, rozmícháme s vývarem, povaříme, přidáme zpět maso a ještě krátce podusíme, popř. dochutíme nadrobno rozsekaným česnekem. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží a se zeleninovým salátem.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.82
Hodnoceno: 26702 krát