Guláš z kréty
Citrónová kůra do guláše? Bez ní tento recept ani nevařte!
Ingredience:
600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele
Postup:
Jemně nasekáme cibuli, česnek, nahrubo nastrouhat citrónovou kůru (pro dosažení té správné chuti), mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky. Do masa přidat sůl, pepř, česnek, citrónovou kůru, papriku, majoránku a kmín promíchat. Na sádle zpěnit cibulku, přidat kečup a lehce promíchat, na to dát maso,orestujeme, ochladíme lžící octa, zalijeme vodou a vaříme do polozměknutí, poté přidáme mrkev, petržel,celer, nakrájené žampióny. Zahustíme záklechtkou, nebo jíškou, ještě chvilku povaříme a hotovo. Podáváme s knedlíkem, nebo chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.82
Hodnoceno: 27419 krát