Sekaná s olivami a moravským uzeným
Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně? Proč ne. Vzájemně se to krásně a chutně doplňuje. Vyzkoušejte!
Ingredience:
600 g mletého hovězího z plece, 1 cibule, 1 zelená paprika, 10 dkg, moravského uzeného, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 vejce, 1 pytlík nakládaných černých oliv bez pecek, 15 dkg tvrdého sýra, strouhanka, oregáno, sůl, pepř
Postup:
Do mletého masa vmícháme nastrouhanou cibuli, jemně sekanou zelenou papriku (může být i mírně pálivá), na drobné kostičky nakrájené moravské uzené, rajčatový protlak, 1 rozšlehané vejce a nadrobno nasekané olivy. Konzistenci hmoty upravíme přidáním strouhanky. Okořeníme pepřem a oregánem, osolíme, vše dle chuti. Vytvarujeme klasickou šišku sekané a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně ¾ hodiny. Tvrdý sýr nastrouháme a vmícháme do rozšlehaného vejce. Okořeníme oregánem. Směs nalijeme na hotovou sekanou a zprudka dopečeme až se sýr roztaví a mírně zhnědne. Teplou sekanou podáváme s bramborem, studenou s pečivem.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.83
Hodnoceno: 27190 krát