Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker
Fotky:



Sladkokyselé grilované roštěnky

Grilování je doménou mužů. Dělají to s láskou. Ti mladší okukují na plážích, jak se „roštěnky grilují“ aby je mohli sbalit, ti odrostlejší se postaví k rozpálenému grilu. I to má cosi do sebe a mnohá „roštěnka“ se chytí.
Ingredience:
600 g hovězího z roštěnce, 0,5 dcl červeného vína, stejné množství červeného vinného octa, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžička medu, po lžíci sójové a worchestrové omáčky, 1 lžička red curry
Postup:
Maso nakrájíme na tenké plátky. Všechny ostatní ingredience smícháme, čímž nám vznikne marináda. Plátky masa klademe do mísy a zaléváme marinádou. Pokud máme grilování v plánu na sobotní večer, musíme si maso naložit již v pátek ráno. Odleželé maso grilujeme na dřevěném uhlí. Jako příloha mohou posloužit plátky lilku potřené česnekem, pokapané citronem a ogrilované. A můžeme ogrilovat i plátky ananasu.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.82 Hodnoceno: 27221 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz