Hovězí s dírkami
Ingredience:
1,5 kg zadního hovězího, 3 tenčí párky, 3 silnější plátky slaniny, olej, 1 cibule, 2 lžíce kečupu, 2 rajčata, mouka, pepř, sůl
Postup:
Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech stran olejem a necháme hodinu odležet v lednici. Potom ho na rozpáleném oleji i s cibulí opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Šťávu zahustíme trochou mouky, přidáme kečup a na kolečka nakrájená rajčata. Maso odkryjeme a ještě asi 20 minut dopékáme v troubě na 200 °C. Při dopékání jej potíráme vydušenou šťávou. Hotové maso nakrájíme na plátky a přelijeme šťávou. Jako přílohu doporučujeme rýži.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.81
Hodnoceno: 27414 krát