Hovězí polévka - přesnídávková
Ingredience:
600 g hovězího na polévku (žebro, hrudí, apod.), 2 mrkve, 1 petržel, celer, cibule, hrášek, kousek květáku, pórek, lesní houby - množství podle chuti a možností, 5 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření,
1 bobkový list, 1 lžíce másla, polévkové nudle, sůl, petrželka
Postup:
Maso dáme do studené vody, přidáme koření, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka. Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu. Mezi tím si na másle osmažíme pokrájené houby a zvlášť uvaříme nudle. Měkké maso pokrájíme na kousky. Na talíře rozdělíme houby, maso a zalijeme vývarem se zeleninou. Posypeme petrželkou. Polévka by měla mít hustou strukturu.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.8
Hodnoceno: 27760 krát