Hovězí nudličky s dresingem
Ingredience:
600g zadního hovězího, 1 větší cibule, česnek, zelené bylinky (kopr, petrželka, celer, majoránka, záleží na tom co vám chutná), zakysaná smetana, sůl, barevný drcený pepř, sojová omáčka, olej, bílé víno, citronová šťáva, provensálské bylinky, cca 1,2kg brambor
Postup:
Hovězí maso nakrájíme na plátky silné cca 1,5cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1lžíce sojové omáčky, olej, 1 lžíce provensálských bylinek. A naložíme do ní maso. Marinujeme cca 1/2 hodiny.
Připravíme si dresing: zakysaná smetana, prolisovaný česnek, půl cibule nakrájené na jemno, trocha bílého vína, sůl, citronová šťáva a bylinky nasekané na drobno. Poměr surovin záleží na vaší chuti.
Brambory dobře omyjeme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme provensálskými bylinkami a dáme péct na olejem vymazaný plech do předehřáté trouby.
Naložené maso opečeme na pánvičce, z každé strany tak 4 minuty a vyjmeme na prkénko, kde jej následně nakrájíme na tenké nudličky. Do výpeku přidáme nakrájenou druhou polovinu cibule a orestujeme, přidáme nakrájené maso a ještě krátce orestujeme.
Podáváme tak, že si na talíř připravíme porci pečených brambor, na ně 1-2 lžíce dresingu a na něj dáme porci masa. Kdo má rád více dresingu, může si přidat!
Připravíme si dresing: zakysaná smetana, prolisovaný česnek, půl cibule nakrájené na jemno, trocha bílého vína, sůl, citronová šťáva a bylinky nasekané na drobno. Poměr surovin záleží na vaší chuti.
Brambory dobře omyjeme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme provensálskými bylinkami a dáme péct na olejem vymazaný plech do předehřáté trouby.
Naložené maso opečeme na pánvičce, z každé strany tak 4 minuty a vyjmeme na prkénko, kde jej následně nakrájíme na tenké nudličky. Do výpeku přidáme nakrájenou druhou polovinu cibule a orestujeme, přidáme nakrájené maso a ještě krátce orestujeme.
Podáváme tak, že si na talíř připravíme porci pečených brambor, na ně 1-2 lžíce dresingu a na něj dáme porci masa. Kdo má rád více dresingu, může si přidat!
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.85
Hodnoceno: 27083 krát