Guláš starého pastevce
Ingredience:
600 g hovězího masa (kližka nebo plec), 90 ml oleje, 200 g cibule, 1 lžička červené papriky, 1 lžíce rajského protlaku, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 čerstvá chilli paprička, 2 krajíce chleba, 1 čerstvá paprika, 1 papriková klobása, 50 g pórku
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na polovině oleje na pánvi. Zbylý olej nalijeme do kastrolu a necháme rozpálit. Přidáme polovinu cibule nakrájené na kostičky a mícháme, než nám zezlátne. Kastrol stáhneme ze sporáku a cibuli zaprášíme paprikou. Přidáme opečené maso a promícháme,olej z opékání masa si necháme na opečení zeleniny s klobásou. Kastrol vrátíme na plotnu a přidáme protlak,na plátky nakrájený česnek, sůl, pepř a půl chilli papričky (nebo mleté chilli), krátce opečeme,zalijeme vodou, přivedeme k varu a dusíme. Krajíce chleba bez kůrky namočíme cca na půl minuty do studené vody. Když začne maso měknout, krajíce vymačkáme a rozdrobíme do guláše. Maso dusíme doměkka. Papriku a zbylou chilli papričku nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka. Vše krátce orestujeme na výpeku z masa a těsně před koncem vaření vmícháme do guláše. Očištěný pórek a zbylou cibuli nakrájíme na kolečka. Guláš rozdělíme na talíře a ozdobíme cibulí a pórkem.
Podáváme s houskovými knedlíky, rýží nebo chlebem.
Podáváme s houskovými knedlíky, rýží nebo chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.82
Hodnoceno: 27298 krát