Telecí na hříbkách a smetaně
Ingredience:
500 g telecího masa pokrájeného na kousky, 1 větší cibule, 50 g slaniny, čerstvé hříbky, mletá sladká paprika, 200 ml šlehačky, 1 lžíce mouky, drůbeží vývar (může být z kostky), sůl, bílý mletý pepř, citronová šťáva, olej
Postup:
Na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zalijeme vývarem a zvolna dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme na větší kousky pokrájené hříbky a dodusíme doměkka. Maso vyndáme, v trošce vody rozmícháme mouku, zašleháme do omáčky a necháme provařit. Na závěr zjemníme smetanou, dochutíme citronem, vložíme zpět maso a krátce prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.82
Hodnoceno: 27114 krát