Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
Dotace (612)
Legislativa (244)
Šlechtění (353)
Výběry býků (505)
Výstavy (431)
Zdraví (285)
Pozvánky (574)
Zajímavosti (363)
Ze svazu (694)
všechny novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker

O hovězím vesele i vážně aneb proč právě kuchařka?

08.01.2007,  Kamil Malát  

Informaci, že připravujeme publikaci o hovězím mase jste od nás měli možnost slyšet již vícekrát, naposledy jsme se o ní zmínili v prosincovém čísle zpravodaje. Nyní, kdy probíhají již záverečná jednání ohledně jejího vydání, si vás dovolujeme touto formou požádat o spolupráci. Vydání takovéto publikace je pro svaz finančně náročné, proto uvítáme zájemce o inzerci, kteří by se chtěli na stránkách kuchařky zviditelnit. Pokud máte zájem, rádi Vás budeme informovat o dalších podrobnostech, neváhejte nám zavolat! Detailní ceník je přílohou této zprávy.

Komentář autora Huberta Herrmanna:

"Jsme v Evropské unii. To je fakt. V rámci tohoto uskupení se řadíme v různých činnostech a oborech na různá místa. Například v době potřebné k sestavení stabilní vlády na jedno z předních míst. To je fakt. Ve spotřebě hovězího naopak na jedno z posledních. I to je fakt. Obé umístění je nelichotivé. Zatímco na sestavování vlády si mohou profesionální pracovníci svazu pouze učinit vlastní názor (ostatně jako každý jiný), se spotřebou hovězího se mohou pokusit pohnout. Samozřejmě směrem vzhůru. Ale jak? Jak říkáme my latiníci "Verba movent, exempla trahunt" – slova hýbou, příklady táhnou. Není pochyb, že každý, kdo má co do činění s masným skotem je pro své blízké okolí ve spotřebě hovězího příkladem. Ale to je málo, protože je nás málo a okruh našich příbuzných a známých postihuje jen malý zlomeček českých lidiček. Proto musí slova hýbat. Tedy - cesta vede přes propagaci hovězího. Jak se v minulosti ukázalo, propagace formou placené reklamy je finančně nákladná a míjí se účinkem. A tak se v hlavách profesionálů zrodil nápad napsat kuchařku s pracovním názvem "Z pastviny až na talíř aneb Přeměna trávy na hovězí". A jak byl nápad realizován? Vznikla publikace, která formou stravitelnou i pro laickou veřejnost osvětluje v kapitole „Lze žít bez masa“ potřebu hovězího masa jako nedílné součásti zdravé výživy. V kapitole "Z pastviny na talíř" jsou charakterizována jednotlivá masná plemena v kontrastu s plemeny dojnými a kombinovanými, způsob chovu masných plemen a cesta telete od narození přes odstav a výkrm k porážce. Název další kapitoly "Jak nakupovat hovězí" hovoří sám za sebe. "Hovězí na talíři" - téměř 70 receptů členěných do skupin dle jednotlivých partií.

Věříme, že vzniklá publikace smyje nános špíny, který na hovězí v minulosti nakydala media, konečný spotřebitel bude požadovat kvalitní hovězí a alespoň z části spotřebitelské sítě zmizí maso starých černých či červených stračen. Poučený spotřebitel bude kupovat výhradně kvalitní maso, tedy maso z mladých kusů masného skotu. Podaří-li se realizovat zatím předjednaný náklad 70 tisíc výtisků, bude poučených spotřebitelů značná síla. A všichni bychom se mohli mít lépe."

Ceník inzerce.pdf, 219 kB

Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz