Ani letos nebude na výstavě chybět kvalitní hovězí
23.04.2019, Kamil Malát |
Pro letošní ročník národní výstavy hospodářských zvířat v Brně náš svaz navázal spolupráci se společností Farma Rudimov, která pro nás na výstavě bude zajišťovat propagaci kvalitního hovězího masa. I letos se tedy mohou naši hosté i návštěvníci našeho stánku těšit na nabídku výrobků z kvalitního hovězího masa z masných plemen skotu. Farma Rudimov se zabývá chovem aberdeen anguse, a tak i maso, které nabízí prostřednictvím své dceřiné společnosti Masozluky.cz, bude pocházet z tohoto masného plemene.
Rodinná Farma Rudimov pana Žáka začala s hospodařením v roce 2003. Chov zapojený v systému ekologického zemědělství se nachází v malebném podhůří Bílých Karpat, kde se Žákovi zaměřují se chov skotu plemene aberdeen angus a na chov ovcí plemene romney marsh. Zvířata se celoročně pasou na loukách a jsou chována v souladu s jejich přirozenými potřebami (tzv. welfare). Zároveň tak také pomáhají s nenásilnou údržbou této krásné, chráněné krajiny.
Aby mohli svým zákazníkům zaručit prvotřídní kvalitu nabízeného masa, vybudovali v roce 2014 certifikovanou bourárnu a zpracovnu Masozluky.cz. Maso z chovaných zvířat se zde ručně bourá a dále zpracovává. Vybrané kousky dobytka po šetrné porážce zrají metodou Dry Aging (staření masa metodou suchého zrání). Získávají tak neopakovatelnou křehkost a opravdu plnou chuť. Kromě řezů masa a vnitřností si u rudimovských můžete objednat domácí, na dřevě uzené klobásky a paštiky. V celém provozu je zachována ruční výroba s individuálním přístupem jak k surovině, tak k požadavkům zákazníka.
Rodinná Farma Rudimov pana Žáka začala s hospodařením v roce 2003. Chov zapojený v systému ekologického zemědělství se nachází v malebném podhůří Bílých Karpat, kde se Žákovi zaměřují se chov skotu plemene aberdeen angus a na chov ovcí plemene romney marsh. Zvířata se celoročně pasou na loukách a jsou chována v souladu s jejich přirozenými potřebami (tzv. welfare). Zároveň tak také pomáhají s nenásilnou údržbou této krásné, chráněné krajiny.
Aby mohli svým zákazníkům zaručit prvotřídní kvalitu nabízeného masa, vybudovali v roce 2014 certifikovanou bourárnu a zpracovnu Masozluky.cz. Maso z chovaných zvířat se zde ručně bourá a dále zpracovává. Vybrané kousky dobytka po šetrné porážce zrají metodou Dry Aging (staření masa metodou suchého zrání). Získávají tak neopakovatelnou křehkost a opravdu plnou chuť. Kromě řezů masa a vnitřností si u rudimovských můžete objednat domácí, na dřevě uzené klobásky a paštiky. V celém provozu je zachována ruční výroba s individuálním přístupem jak k surovině, tak k požadavkům zákazníka.