Českou biopotravinou roku 2020 je sušené hovězí maso
02.09.2020, Kamil Malát |
Celkovým vítězem dvacátého ročníku soutěže Česká biopotravina je sušené hovězí maso z Mitrovského dvora z plemene aberdeen angus, jehož chovu se mitrovští na svém hospodářství na Vysočině věnují. Letos hodnotila odborná devatenáctičlenná porota 150 přihlášených výrobků a produktů rozdělených do pěti různých kategorií. Sušené angusské maso z Mitrova zároveň vyhrálo i ve své kategorii biopotravina živočišného původu. Soutěž určenou tuzemským producentům biopotravin pořádá PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců.
Robert Zelený z firmy Mitrovský dvůr a.s. komentoval úspěch těmito slovy: "Naše hovězí maso pochází ze zvířat plemene aberdeen angus, celoročně volně pasených na čistých pastvinách Vysočiny. Od porážky zabere výroba této pochutiny 10 týdnů. Z masa je sušením postupně odstraněna téměř veškerá voda, jeho hmotnost klesne na méně než polovinu a stane se tak silným koncentrátem bílkovin a zdravých tuků - to vše v souladu a s naším respektem k přírodním zákonitostem od trsu trávy až po hotový výrobek".
Farma Mitrovský dvůr se svým hovězím v soutěži bodovala i v minulých letech. Její zástupce Robert Zelený uvedl, že právě sušené maso letos přihlásili spíše namátkou a úspěch pro ně byl překvapením. Řekl, že produkt ladili dlouho a při přípravě mimo jiné odmítli použít rychlosůl.
Gratulujeme chovateli k tomuto úspěchu a přejeme mnoho spojených zákazníků.
Robert Zelený z firmy Mitrovský dvůr a.s. komentoval úspěch těmito slovy: "Naše hovězí maso pochází ze zvířat plemene aberdeen angus, celoročně volně pasených na čistých pastvinách Vysočiny. Od porážky zabere výroba této pochutiny 10 týdnů. Z masa je sušením postupně odstraněna téměř veškerá voda, jeho hmotnost klesne na méně než polovinu a stane se tak silným koncentrátem bílkovin a zdravých tuků - to vše v souladu a s naším respektem k přírodním zákonitostem od trsu trávy až po hotový výrobek".
Farma Mitrovský dvůr se svým hovězím v soutěži bodovala i v minulých letech. Její zástupce Robert Zelený uvedl, že právě sušené maso letos přihlásili spíše namátkou a úspěch pro ně byl překvapením. Řekl, že produkt ladili dlouho a při přípravě mimo jiné odmítli použít rychlosůl.
Gratulujeme chovateli k tomuto úspěchu a přejeme mnoho spojených zákazníků.