|
|
Hlavní nabídka |
|
|
Plemena |
|
|
|
| Aberdeen angus |
|
|
|
| Belgické modré |
|
|
|
| Blonde d'Aquitaine |
|
|
|
| Galloway |
|
|
|
| Gasconne |
|
|
|
| Hereford |
|
|
|
| Highland |
|
|
|
| Charolais |
|
|
|
| Limousine |
|
|
|
| Masný simentál |
|
|
|
| Piemontese |
|
|
|
| Salers |
|
|
|
| Aubrac |
|
|
|
| Parthenaise |
|
|
|
| Shorthorn |
|
|
|
| Texas longhorn |
|
|
|
| Bazadaise |
|
|
|
| Wagyu |
|
|
|
| Vosgienne |
|
|
|
| Rouge des Prés |
|
|
|
| Andorrské hnědé |
|
|
|
| Dexter |
|
|
|
| Pinzgauer |
|
|
|
| Chianina |
|
|
|
| Uckermärker |
|
|
|
|
Zajímavosti
20.07.2010 |
|
Daň za hrátky s přírodou |
|
Dosud se v Česku dělalo vše, aby následky příštích povodní byly ještě horší. Změníme to? Kdyby tak vypadal scénář ke katastrofickému filmu, nejspíš by ho diváci odsoudili jako příliš vykonstruovaný. Rok co rok se obyvatelé Česka obávají ničivých povodní, jenže ty se pravidelně vracejí. Navzdory utraceným miliardám korun však boj s nimi není jednodušší.
|
|
Ekonom, č. 26-27/2010 |
» celý článek » |
08.07.2010 |
|
Výška porostu ovlivňuje optimální využití pastviny |
|
Pro optimální využití pastevního porostu je významná jeho dosažitelnost pro pasoucí se zvířata a množství lístků na rostlinách tvořících porost. Pokud je pastevní porost vysoký tak, že je pro vykrmovaný masný skot snadno dosažitelný, dochází ke zkrácení celkové doby jeho spásání a k výkrmu je potřeba menší plocha pastviny, to jsou výsledky amerického a novozélandského výzkumu, na němž se podíleli odborníci z americké Agricultural Research Service (ARS) a novozélandského DairyNZ.
|
|
DLG-Mitteilungen |
» více » |
30.06.2010 |
|
Ministrem zemědělství se stal Ivan Fuksa z ODS |
|
Sedm hodin trvalo vyjednavačům tří koaličních stran, než našli shodu na obsazení křesel ve vznikající vládě. Klíčová reformní ministerstva - finance, zdravotnictví i sociální věci - pro sebe nakonec získala TOP 09. Věci veřejné si zase na úkor ODS prosadily vnitro i dopravu. Občanští demokraté udrželi kontrolu alespoň nad "eurodotačními" resorty životního prostředí a zemědělství, podléhat jim má rovněž obrana a justice. Na křeslo ministra zemědělství usedne Ivan Fuksa, doposud první náměstek na ministerstvu financí.
|
|
Kamil Malát |
» více » |
09.02.2010 |
|
Elektronická aukce býků charolais ve Francii |
|
Francouzská plemenná kniha charolais (HBC) se rozhodla uspořádat historicky první elektronickou aukci mladých býčků, kteří byli zařazeni do programu "Easy calving" pro snadné telení. Z 800 předselektovaných býčků z celé Francie jich bude nakonec draženo celkem 52. Katalog se všemi potřebnými údaji najdete v příloze této zprávy. Aukce se bude konat 25. února, přičemž vyvolávací cena býčků je stanovena na 2400 EUR s minimálním příhozem 20 EUR. Přihazovat na býky lze také prostřednictvím emailu contact@charolaise.fr či faxu +33(0)386597719. Více informací lze získat u Cécile Laine z HBC (tel: +33(0)386597717, email: contact@charolais-expansion.com).
|
|
Kamil Malát |
» další info (FR) » |
14.01.2010 |
|
Angus Burger v Plzni |
|
Pro milovníky kvalitního hovězího masa a zároveň příznivce rychlého občerstvení máme skvělou zprávu. V plzeňském obchodním centru Olympia otevřela rodina Silovských ze Soběsuk, kteří jsou i členy našeho svazu, nové rychlé občerstvení s názvem Angus Burger. Angus Burger – to je šťavnatý plátek skvělého hovězího masa připravovaný na grilu. Maso pochází výhradně z mladých angusů z české ekologické farmy. Ochutnejte pravý burger, který kvalitou i chutí předčí vaše představy.
|
|
Kamil Malát |
» www stránky Angus Burger » |
12.01.2010 |
|
Elektronické označování skotu v ČR již brzy! |
|
ČSCHMS dlouhodobě usiluje o to, aby bylo legislativně oficiálně umožněno označovat skot elektronickými ušními známkami (EID). Po několika neúspěšných pokusech z minulosti se nyní zdá, že se možná začíná blýskat na lepší časy a že i čeští chovatelé budou moci brzy využít tohoto moderního označovacího prostředku. Ve shodě s ostatními chovatelskými svazy skotu jsme na MZe předložili žádost o novelizaci vyhlášky o označování hospodářských zvířat, která by používání ušní známky s čipem právně ošetřila. Nechceme předjímat, ale zatím se zdá, že náš návrh bude vyslyšen.
|
|
Kamil Malát |
» číst více » |
13.09.2009 |
|
Jak připravit nejlepší steak? Základem je dobré maso |
|
Minulou sobotu se v Lidových novinách objevil článek věnující se hovězímu masu. Mezi třemi odborníky, kteří radí, jak maso vybírat a jak pořádný steak připravit, je i "svazový" kuchař Libor Kunt. Ten již několik let s naším svazem spolupracuje při různých výstavách a jiných akcích, kde nabízíme steaky na grilu. Propagace kvalitního hovězího, a českého především, není nikdy dost, tím spíš, zazní-li v článku upoutávka na svazovou hovězí kuchařku.
|
|
Lidové noviny |
» přejít na článek » |
31.07.2009 |
|
Vědci dokázali, že biopotraviny nejsou zdravější |
|
Biopotraviny nejsou zdravější než normálně vyráběné potraviny. Vyplývá to z výsledků britské studie, která byla zveřejněna ve středu. Podle ní nejsou důkazy o tom, že by biostrava přinášela nějaké zvláštní zdravotní výhody. Existují malé rozdíly ve výživné hodnotě obou typů potravin, ale není žádný důkaz o jejich zvláštním vlivu na zdraví populace, informovali britští vědci.
|
|
Denik.cz |
» více » |
07.07.2009 |
|
Jak poznat kvalitní hovězí? |
|
Jíte vyzrálé hovězí? Jiné byste ani jíst neměli! Málokdo může tvrdit, že si pravidelně pro domácí potřebu kupuje kvalitní hovězí maso. Přesněji řečeno: hovězí z mladého kusu, které bylo správně zpracováno.
|
|
www.ireceptar.cz |
» zobrazit celý článek » |
09.06.2009 |
|
Výsledky průzkumu značení hovězího neuspokojivé |
|
Agrární komora ČR ve spolupráci s naším svazem dnes pořádali tiskovou konferenci na které byla prezentována problematika původu a značení hovězího masa. Cílem této tiskové konference bylo seznámit zástupce médií s výsledky celorepublikového šetření úrovně značení a původu hovězího masa nabízeného v jednotlivých obchodních řetězcích.
|
|
Kamil Malát |
» ukázat celou zprávu » |
|
Ekonomické indexy: |
Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů
|
|
|
Novinky emailem: |
Chcete být pravidelně informováni o novinkách na tomto webu? Stačí pouze zadat Vaši emailovou adresu.
|
|
|
Kalendář akcí: |
| | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | |
|
|
|
Počet členů ČSCHMS: |
Aktuální počet členů ČSCHMS: 1183
z toho: 698 řádných • 473 zájmových • 12 čestných (stav k 12.10.2024)
» Přihláška do ČSCHMS zde «
|
|
|
Navštivte spřátelené weby: |
|
|
|
Oblíbené plemeno: |
Nevyhovuje Vám fotka v záhlaví webu? Chcete si změnit vzhled stránek? Vyberte si níže Vaše oblíbené plemeno...
|
|
|
|
|
|