|
 |
Hlavní nabídka |
 |
 |
Plemena |
 |
|
|
 | Aberdeen angus |
|
|
|
 | Belgické modré |
|
|
|
 | Blonde d'Aquitaine |
|
|
|
 | Galloway |
|
|
|
 | Gasconne |
|
|
|
 | Hereford |
|
|
|
 | Highland |
|
|
|
 | Charolais |
|
|
|
 | Limousine |
|
|
|
 | Masný simentál |
|
|
|
 | Piemontese |
|
|
|
 | Salers |
|
|
|
 | Aubrac |
|
|
|
 | Parthenaise |
|
|
|
 | Shorthorn |
|
|
|
 | Texas longhorn |
|
|
|
 | Bazadaise |
|
|
|
 | Wagyu |
|
|
|
 | Vosgienne |
|
|
|
 | Rouge des Prés |
|
|
|
 | Andorrské hnědé |
|
|
|
 | Dexter |
|
|
|
 | Pinzgauer |
|
|
|
 | Chianina |
|
|
|
 | Uckermärker |
|
|
|
|
Zajímavosti
12.01.2010 |
|
Elektronické označování skotu v ČR již brzy! |
|
ČSCHMS dlouhodobě usiluje o to, aby bylo legislativně oficiálně umožněno označovat skot elektronickými ušními známkami (EID). Po několika neúspěšných pokusech z minulosti se nyní zdá, že se možná začíná blýskat na lepší časy a že i čeští chovatelé budou moci brzy využít tohoto moderního označovacího prostředku. Ve shodě s ostatními chovatelskými svazy skotu jsme na MZe předložili žádost o novelizaci vyhlášky o označování hospodářských zvířat, která by používání ušní známky s čipem právně ošetřila. Nechceme předjímat, ale zatím se zdá, že náš návrh bude vyslyšen.
|
|
Kamil Malát |
» číst více » |
13.09.2009 |
|
Jak připravit nejlepší steak? Základem je dobré maso |
|
Minulou sobotu se v Lidových novinách objevil článek věnující se hovězímu masu. Mezi třemi odborníky, kteří radí, jak maso vybírat a jak pořádný steak připravit, je i "svazový" kuchař Libor Kunt. Ten již několik let s naším svazem spolupracuje při různých výstavách a jiných akcích, kde nabízíme steaky na grilu. Propagace kvalitního hovězího, a českého především, není nikdy dost, tím spíš, zazní-li v článku upoutávka na svazovou hovězí kuchařku.
|
|
Lidové noviny |
» přejít na článek » |
31.07.2009 |
|
Vědci dokázali, že biopotraviny nejsou zdravější |
|
Biopotraviny nejsou zdravější než normálně vyráběné potraviny. Vyplývá to z výsledků britské studie, která byla zveřejněna ve středu. Podle ní nejsou důkazy o tom, že by biostrava přinášela nějaké zvláštní zdravotní výhody. Existují malé rozdíly ve výživné hodnotě obou typů potravin, ale není žádný důkaz o jejich zvláštním vlivu na zdraví populace, informovali britští vědci.
|
|
Denik.cz |
» více » |
07.07.2009 |
|
Jak poznat kvalitní hovězí? |
|
 Jíte vyzrálé hovězí? Jiné byste ani jíst neměli! Málokdo může tvrdit, že si pravidelně pro domácí potřebu kupuje kvalitní hovězí maso. Přesněji řečeno: hovězí z mladého kusu, které bylo správně zpracováno.
|
|
www.ireceptar.cz |
» zobrazit celý článek » |
09.06.2009 |
|
Výsledky průzkumu značení hovězího neuspokojivé |
|
Agrární komora ČR ve spolupráci s naším svazem dnes pořádali tiskovou konferenci na které byla prezentována problematika původu a značení hovězího masa. Cílem této tiskové konference bylo seznámit zástupce médií s výsledky celorepublikového šetření úrovně značení a původu hovězího masa nabízeného v jednotlivých obchodních řetězcích.
|
|
Kamil Malát |
» ukázat celou zprávu » |
03.02.2009 |
|
Krávy v Česku mrznou, žijí jako divoká zvěř píší LN |
|
 Ve včerejším vydání deníku Lidové noviny se objevil velmi "zajímavý" a zejména "vysoce odborný" článek na téma týrání skotu při pobytu venku v zimním období. Z článku, ale i z diskuze, je patrná "vysoká fundovanost" některých "odborníků", kteří podobné nesmysly píší, aniž by měli o dané problematice jakoukoliv znalost. Inu, periodik je moc a noviny holt musí vyjít každý den. Věřme jen, že blbost není nakažlivá....
|
|
Lidové noviny |
» číst článek » |
06.01.2009 |
|
Uzenáři nechtějí do supermarketů, budují vlastní sítě prodejen |
|
 Tuzemští producenti masa a uzenin se začínají osmělovat. Aby nemuseli podstupovat tvrdý boj o regály v supermarketech a prodávat svůj sortiment pod cenou, budují někteří z nich sítě vlastních prodejen. "Do supermarketů nechceme. Tlačí nás s cenou dolů, a tím nás nutí vyrábět nekvalitní výrobky," vysvětluje Libor Kunt, vedoucí obchodu zemědělské společnosti Astur Straškov z Litoměřicka, která v pondělí otevřela pátou prodejnu masa a uzenin v pražských Letňanech. Další čtyři prodejny má firma v okolí Roudnice nad Labem.
|
|
www.idnes.cz |
» celý článek » |
22.12.2008 |
|
Další hovězí bioporážka od listopadu v provozu |
|
 Od listopadu 2008 je výrobce značkového masa Český Angus, firma M.I.L.O.S. Inc ČR také certifikovaným výrobcem biopotravin. Firma obdržela certifikát pro hovězí výsekové maso a při zpracování zvířat z ekologického systému hospodaření dodává na trh značkové maso s označením BIO. První kusy byly zpracovány počátkem prosince a firma plánuje pravidelnou porážku kusů z ekologických chovů. Spotřebiteli se tak dostává výrobek té nejvyšší možné kvality.
|
|
Kamil Malát |
|
29.10.2008 |
|
Ze společnosti CZ Delta se stává CRV |
|
Největší česká plemenářská společnost CZ Delta, jež je součástí mezinárodního holdingu CRV, změní k 1. 11. 2008 své jméno. Názvem CRV tak dá jednoznačně najevo svoji příslušnost k jedné z největších plemenářských společností na světě.
|
|
tisková zpráva CZ Delta |
» více » |
08.06.2008 |
|
Fotosoutěž ČSCHMS: výsledky 1.kola a vyhlášení 2.kola |
|
Na konci loňského roku jsme, jak si jistě pamatujete, vyhlásili soutěž o nejlepší fotografii masného skotu.
Pro zájem projevený o účast v soutěži a také díky neustálé potřebě fotografií pro svazové materiály a publikace, jsme se rozhodli v soutěži pokračovat. Tři nejlepší fotografie z prvního kola, vybrané porotou složenou ze zaměstnanců svazu, a detaily o druhém kole se dočtete dále.
|
|
Jana Řehořová |
» více » |
|
Novinky emailem: |
Chcete být pravidelně informováni o novinkách na tomto webu? Stačí pouze zadat Vaši emailovou adresu.
|
|
|
Kalendář akcí: |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | |
|
|
|
Počet členů ČSCHMS: |
Aktuální počet členů ČSCHMS: 1183
z toho: 698 řádných • 473 zájmových • 12 čestných (stav k 12.10.2024)
» Přihláška do ČSCHMS zde «
|
|
|
Navštivte spřátelené weby: |
|
|
|
Oblíbené plemeno: |
Nevyhovuje Vám fotka v záhlaví webu? Chcete si změnit vzhled stránek? Vyberte si níže Vaše oblíbené plemeno...
|
|
|
|
|
|